Sosyalfest Son Gününde Büyük Heyecanla Devam Etti
Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in son günü de büyük bir heyecanla devam etti. Katılımcıların yoğun katılımıyla gerçekleşen festivalin son gününde birbirinden farklı gösteri ve etkinlikler yer aldı.

Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest son gününde de yoğun ilgi gördü.

“Ortaya Karışık” Adlı Tiyatro Oyunu Sergilendi

Sosyalfest kapsamında Karabük Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından Hamit Çepni Konferans Salonunda “Ortaya Karışık” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Üç komedi skecinin birleştirilip tek perde de gösterime sunulan “Ortaya Karışık” adlı tiyatro oyunu, katılımcılardan büyük beğeni topladı. İzleyicilere keyifli anlar yaşatan tiyatro oyununda Beyza Korkmaz, Ayşen Özer, Buket Çakıcıer, Ahmet Alperen Küçükyılmaz, İbrahim Çeltik, Serhat Topal, Atike Sıla Tabak, Arda Can Şen, Tuğba Tekin, Kadir Siraç Karakaya, Berkant Yılmaz ve Nisa Göçer rol aldı.

Banu Öztürk ile “Çok kültürlü Şifalanma: Mandala” Söyleşisi

Sosyalfest kapsamında Mandala Sanatçısı Banu Öztürk tarafından “Çokkültürlü Şifalanma: Mandala” adlı söyleşi İİBF Binası Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonunda düzenlendi. Söyleşiye akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Söyleşide mandala sanatını tanıtan Öztürk, katılımcılara mandala sanatı ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmasında mandalayı, felsefesi yüksek konsantrasyon artıran güçlü bir sanat türü olarak tanımlayan Öztürk, mandalanın ülkelerde nasıl konumlandığı ve şifalandığından söz etti.

Said Ercan ile “İnsanlığın Dijital Dönüşümü” Konferansı

Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivalinde, Yazar Said Ercan “İnsanlığın Dijital Dönüşümü” adlı konferans verdi. Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen konferansa akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferans öncesinde Sosyalfest hakkında konuşan Said Ercan, Sosyalfest adının etkinlik çerçevesinde kullanmanın eşsiz ve anlamlı olduğunu dile getirerek, bu etkinliğin üniversite ve toplum için yakınlaşma bakımından etkili olduğunu ifade etti.

Konferansta Ercan, dijitalleşmenin insanlık üzerindeki etkisini vurgulayarak, günümüzde izlenen videolarda sürekli kaydırma yapıldıkça insanların doyumsuzlaştığı ve beyinleri strese soktuğunu dile getirdi. “Dijital dünya, birbirimizi terk ettiğimiz yere dönüşmesin” sözleri ile konuya dikkati çeken Ercan, “Hayat çok büyük anlam yükleyeceğimiz bir yer değil” şeklinde konuştu. Konferansın sonunda ise katılımcıların sorularını cevaplayan Ercan, Sosyalfest’i düzenleyen ve konferansa katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

İnteraktif Kukla Gösterisi

Karabük Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından desteklenen, proje yürütücülüğünü Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Asuman Özdemir’in, araştırmacılığını Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur ve eğitmen kukla sanatçısı Cansu Akdeniz’in yaptığı, “Performans Çalışmalarında Öğrenci Algısının Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi” projesi kapsamında düzenlenen “Kukla Yapım Atölyesi” çerçevesinde Hamit Çepni Konferans Salonu Fuaye Alanında Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından İnteraktif Kukla gösterisi sergilendi. Fuaye Alanı’nda gerçekleşen Kukla gösterisi, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Gelişim Atölyeleri, son günde de hız kesmeden devam etti

02-03 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival kapsamında gelişim atölyelerinde alanında uzman ve akademisyenler tarafından verilen eğitimler son günde de hız kesmeden devam etti. İslami İlimler Fakültesi ve Kamil Güleç Kütüphanesi Sezer Güleç Sanat Atölyesinde iyi oluş, pozitif benlik, kişisel gelişim, iletişim, Safranbolu sanatları, siber güvenlik, yaratıcı yazarlık, farkındalık, geleneksel Türk-İslam Sanatları ve değerler eğitimi gibi alanlarda eğitimler verildi.

İyi Oluş Atölyesinde Prof. Dr. Asım Yapıcı tarafından “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Atölyesi”, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Kılınçer tarafından “Aile Terapisi Atölyesi”, Psk. Dan. Sema Sülün tarafından “Gezici Terapötik Mikrofon Atölyesi”, Pozitif Benlik Atölyesinde Prof. Dr. Tayfun Doğan tarafından “Pozitif Duygulanım Atölyesi”, Prof. Dr. Öznur Özdoğan tarafından “Mutluluğu Seçiyorum Atölyesi”, Dr. Necdet Subaşı tarafından “Derdimiz Hayat”; Kişisel Gelişim Atölyesinde Dr. Öğr. Üyesi Şeydanur Tezcan Özer tarafından “Stresle Başa Çıkma Atölyesi”, Öğr. Gör. Abdülkadir Ilgaz tarafından “Öfke Kontrolü Atölyesi”; İletişim Atölyesinde Prof. Dr. Fatih Bayram tarafından “Kültürlerarası İletişim Atölyesi”, Doç. Dr. Mustafa İnce tarafından “Etkili İletişim Atölyesi”, Dr. Öğr. Üyesi Elif Gizem Karaoğlu Kirenli tarafından “Diksiyon/Güzel Konuşma Atölyesi”, Öğr. Gör. Ebubekir Işık tarafından “Medya Okuryazarlığı Atölyesi”, Safranbolu Sanatları Atölyesinde Doç. Dr. Mehmet Nuri Yıldırım tarafından “Ahşap İşçiliği ve Mimari Restorasyon Atölyesi”, Şebnem Urgancıoğlu tarafından “Safranbolu Tatlı ve Lokum Atölyesi”, Siber Güvenlik Atölyesinde Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı tarafından “Siber Güvenlikte Dünya ve Türkiye Politikaları Atölyesi”, Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Menemencioğlu tarafından “Siber Riskler ve Çözüm Politikaları Atölyesi”, Durmuş Ali Şen tarafından “Siber Güvenlikte Kariyer Atölyesi”, Alparslan Kesici tarafından “Siber Güvenlikte Bürokrasi Atölyesi”, Muhammet Temli tarafından “Örgün ve Yaygın Eğitimde Siber Güvenlik Atölyesi”; Yaratıcı Yazarlık Atölyesinde Doç. Dr. Sema Noyan tarafından “Şiir Okumaları ve Şahsiyet Eğitimi”, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yılmaz tarafından “Nasıl Yazar Olunur Atölyesi”, Öğr. Gör. Canan Uğurdağ tarafından “Hikâye Tamamlama Atölyesi”, Banu Öztürk tarafından “Mandala ile Duygusal İzdüşüm Atölyesi”, Farkındalık Atölyesinde Dr. Öğr. Üyesi Pelin Özgür Polat tarafından “Duygularımın Farkındayım Atölyesi”, Geleneksel Türk İslam Sanatları Atölyesinde Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Kılıç Bülbül tarafından “Ebru Atölyesi”, Öğr. Gör. Kübra Yavuz tarafından “Minyatür Atölyesi”, Değerler Eğitimi Atölyesinde Doç. Dr. Zeynep Özcan tarafından “Merhamet Eğitimi Atölyesi” gerçekleştirildi.

Sosyalfest’in Son Gününde de Finale Kalan Öğrenciler Sunumlar Gerçekleştirdi

2 Mart Cumartesi gününden itibaren Sosyalfest kapsamında düzenlenen Sosyal Model Tasarım Yarışmalarındaki finale kalan öğrencilerin sunumları, son gün “Türkiye Yüzyılı Vizyonu” kategorisinin sunumlarıyla sona erdi. 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe yarışmada yer alan jüri üyeleri, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Spor Müsabakaları Ödül Töreni Düzenlendi

Sosyalfest kapsamında iki gün boyunca devam eden spor etkinliklerinin ödül töreni Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Bilek güreşinde birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren yarışmacılara madalyaları Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından takdim edildi. Ödül töreninde Rektör Fatih Kırışık, müsabakaya katılan tüm yarışmacıları tebrik etti.

Dart turnuvasında dereceye girenler; birinci Halit Gündüz, ikinci Furkan Çakır, üçüncü Hamza Muhammed Makamed oldu. Dart turnuvasında dereceye giren yarışmacılara kupaları Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert tarafından takdim edildi.

Bocce turnuvasında dereceye giren takımlar; birinci Kartaltepe Takımı, ikinci Eskipazar MYO Takımı, üçüncü Evliya Çelebi Takımı oldu. Bocce turnuvasında dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalyaları Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından takdim edildi.

Masa tenisi turnuvasında dereceye giren kadınlar; birinci Kübra Araz, ikinci Zehra Balat, üçüncü Sevgi Aşık oldu. Masa tenisi turnuvasında dereceye giren erkekler; birinci Alen Sadık, ikinci Guslain Wands, üçüncü Melih Özkan oldu. Masa tenisi turnuvasında dereceye giren yarışmacılara kupalarını Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil tarafından takdim edildi.

Satranç turnuvasında dereceye girenler; birinci Muhammet Emre Ekiz, ikinci Soner Çetin, üçüncü Berat Ece oldu. Satranç turnuvasında dereceye giren yarışmacılara kupalarını Ostim Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Hacı Bayram Bulgurlu tarafından verildi.

Sosyalfest Coşkusu İki Gün Boyunca Yaşandı

2 Mart Cumartesi günü 15 Temmuz Konferans Salonunda sergilenen “Üç Günlük Dünyada Bir Muhsin Bey” kukla oyunu, 3 Mart’ta Hamit Çepni Konferans Salonu’nda tekrar sergilendi. 02 Mart’ta devam eden Karabük Üniversitesi Sosyalfest Etkinlik alanında çömlek yapımı ve cam işçiliği etkinliği ile “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı Uluslararası Öğrenci etkinlikleri, İslami İlimler Fakültesinde düzenlenen “7’den 70’e Geleneksel İslam Sanatları Sergisi”, Kamil Güleç Kütüphanesi Sezer Güleç Sanat Galerisinde düzenlenen karma bir sergi olan “Kültürel Hafıza” sergisi, KBÜ Sosyalfest Etkinlik Alanında “Geçmişten Günümüze Son 100 Yılda Jandarmanın Değişimi” adlı resim sergisi, KBÜ Otağlar Meydanında düzenlenen “Türk Dünyasından Esintiler” adlı sergisi, Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumda gerçekleştirilen Okçulukta Hobi Okçuluğu etkinlikleri, kampüste yer alan akademik birimler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve öğrenci kulüpleri stantlarının etkinlikleri, Sosyalfest’in son gününde de devam etti.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen kapanış ve ödül töreni ile sona erdi.

Editör: Arş. Gör. Fatma Sena YAMAN / Haber: Şeyma SOĞANCIOĞLU- Buket KILIÇ- Lütfiye TAŞLI- Nudiye ŞAHBAZ- Özlem ÜN- Rojin ALPASLAN- Ece AKYÜREK- Simgenur TÜRKMEN- Semanur SANCAKDAROĞLU- Sedanur ÇEÇEN- Saadet ÇELİKSOY- Didem GÜLBAYOĞLU- Özge Aleyna ESMER- Esra TEKELİ- Begüm CAN / Fotoğraf: Nurullah KILINÇ- Mehmet Furkan KARABULUT

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü