Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

 
PROGRAMIN GENEL BİLGİLERİ
Bu program teori ve uygulamaya dayalı bilgi ve beceriyle donatılmış, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde turizm endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını hazırlamak ve yetiştirmek amacını taşımaktadır. Bu amaç doğrultusunda program öğrencileri, iki yıl aldıkları eğitim süresince teorik ve pratik bilgi, beceri kazanarak Ön Lisans Diploması ve Turizm Meslek Elamanı ünvanını alırlar.
 
PROGRAMIN AMACI
Turizm sektöründe doğrudan ve dolaylı olarak toplam 3 milyonu aşkın kişinin istihdam edildiği düşünüldüğünde turizm sektöründe ihtiyaç duyulan ara insan gücü ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda Hizmet sektörünün Yiyecek-İçecek, Ön büro, Kat Hizmetleri bölümlerinde fiilen çalışabilecek, gerektiğinde bölüm yöneticiliği görevini üstlenmeye aday, bilgi, beceri ve davranışa sahip elemanlar yetiştirmek bu programın amacıdır. Ayrıca turizm sektörünün beklentileri doğrultusunda hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek ve yönetime yardımcı olacak nitelikli ara eleman ve yönetici adayları yetiştirmek ve en yüksek standartta eğitim vererek öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaktır.
 
İSTİHDAM OLANAKLARI
Program öğrencileri, iki yıl aldıkları eğitim süresince teorik ve pratik bilgi ve beceri kazanarak Ön Lisans Diploması ve Turizm Meslek Elamanı ünvanını alırlar.
Mezunlar Turizm Meslek Elemanı unvanını kazanarak: Konaklama işletmelerinde; Otel Müdürü, Ön Büro Müdürü, Yiyecek-İçecek Müdürü, Bar Yöneticisi, Restoran Şefi, Garson, Resepsiyon Şefi, Resepsiyonist, Kat Hizmetleri Yöneticisi, Kat Şefi gibi otel işletmelerinin sağladığı değişik mevkilerde çalışma imkanı, Yeme-içme işletmelerinde; Restoran Müdürü, Restoran Şefi, Şef Garson, Barmen, Barmaid vb. mevkilerde çalışma imkanı, Seyahat acentalarında; tur yöneticiliği, enformasyon memurluğu vb. mevkilerde çalışma imkanı, Rekreasyon İşletmelerinde; müdürlük ve satış elemanı vb. iş imkanları, Turizm Bakanlığı'nın çeşitli kademelerinde görev ve kamuya ait turistik tesislerde de iş imkanları, Dikey ve Yatay Geçiş İmkanları; Bu programın başarı ile bitirenler, doğrudan Anadolu Üniversitesinin Açık Öğretim Fakültesinin İktisat-İşletme lisans programlarına veya ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde aşağıdaki 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilirler. Bu programlar, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Turist Rehberliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Rehberlik, Turizm ve Otelcilik, Turizm İşletmeciliği.