KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık Sosyal Bilimler MYO ve Sosyalfest Koordinatörlüğünü Ziyaret Etti

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, akademik birimlere yaptığı ziyaretler çerçevesinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu ve bu Yüksekokula bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyalfest Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni, Genel Sekreter Lütfü Köm, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, akademik ve idari personel eşlik etti.

Rektör Kırışık, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna bağlı birimlerde yürütülen akademik çalışmalar hakkında bilgi alarak fikir alışverişinde bulundu.

Yapılan görüşmenin ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu ve bu Yüksekokula bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyalfest Koordinatörlüğünü de ziyaret eden Rektör Kırışık, burada Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sosyalfest Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sosyalfest komisyonlarında görev alan personelin de yer aldığı görüşmede Rektör Kırışık, Sosyalfest Koordinatörlüğü kurduklarını dile getirerek, “Sosyalfest Koordinatörlüğü ile Sosyal Bilimler Festivalinin işlerini, Koordinatörlük ve Sosyal Bilimler MYO bünyesinde organize etmeye çalışıyoruz. Bu bizim için son derece önemli bir proje. Türkiye çapında hiç yapılmamış bir proje. İlk defa Karabük Üniversitesi olarak böyle bir çalışma yapıyoruz. Dolayısıyla bunun kıymetini, değerini bilmemiz son derece önemli. Sosyal bilimler sahasındaki eksiklikleri giderici, dünyaya yeni bir yaklaşım, yeni çözüm modelleri, yeni sosyal modeller üretici bir perspektif sunmaya çalışıyoruz. Sizden bu yarışmanın, festivalin önemini kavramanızı o heyecanı hissetmenizi ve Üniversitemiz adına bunun son derece önemli bir misyon vizyon ve proje olduğunu bilmenizi istiyorum. Gerçekten yenilikçi bir model ortaya koymuş olduk. Bunu Türkiye çapında üniversitelerle, birimlerle görüştüğümüzde onlar da çok heyecanlanıyorlar. Böyle bir alanda çok büyük ihtiyaç olduğunu ifade ediyorlar ve böyle bir şey planladığımız için bize teşekkür ediyorlar” ifadelerini kullandı. Sosyalfest aynı zamanda bize diğer sahalarda da farklı kurumsal paydaşlıkları üreterek, ortaklıklar üreterek yeni fırsatlar, imkanlar elde etmemizi sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Rektör Kırışık, şu anda beklediklerinin çok üzerinde bir ilgi ile karşı karşıya olduklarını belirterek, “Sosyalfest’in gelişimi açısından baktığımızda bu kadar kısa sürede bu kadar büyüyen bir organizasyon yapmak kolay değil. Bizim beklentilerimizin de üzerinde bir çalışma ortaya çıkmış oldu. Bu Karabük Üniversitemizin projesi ve heyecan verici bir proje. İnsanların gözlerinden bahsettiğimizde bunu alabiliyoruz. Sizlerin de bu konuda heyecan duymanızı, büyük bir aşkla şevkle bu işe sahip çıkmanızı istiyoruz. Bu bir başlangıç. Bunun pek çok yeni kapılar açmasını bekliyoruz, tahmin ediyoruz. Üniversitemiz için çok farklı alanlarda yeni imkanlar bize sunacak, doğuracak bir kapı açacak inşallah” dedi.

Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.