Türkiye’nin İlk Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor
Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 2-3 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası sosyal bilimler festivali olan Sosyalfest, etkinliğin tanıtımı ve bilgilendirme toplantıları, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Medipol Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde gerçekleştirildi.

“Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla Karabük Üniversitesinde Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in Bilgilendirme Toplantısı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Medipol Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, öğrencilere etkinliğin detayları, içeriği ve nasıl katılım sağlayabilecekleri hakkında bilgi vermek üzere bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Üniversite, lise ve ortaokul düzeyinde yarışmaların düzenleneceği “Sosyalfest”in tanıtımı amacıyla Ankara Medipol Üniversitesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz senato üyelerine, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve KBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Ankara Üniversitesinde KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde KBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, Kastamonu Üniversitesi ve Bartın Üniversitesinde KBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde TTO’da görevli Mühendis Yılmaz Olcay, festival kapsamında yapılacak çalışmalar, etkinlikler ve programlar hakkında akademisyen ve öğrencilere bilgiler verdi. Bu kapsamda proje ile sosyal bilimler alanında yapılacak çalışmaların kültürden sanata, geniş bir yelpazede tanıtılmasını hedeflediklerini aktararak öğrencileri de projeleriyle “Sosyalfest” yarışmalarına ve etkinliklerine davet etti.

Sosyalfest Bilgilendirme Toplantılarına katılan öğrenciler, etkinlikle ilgili merak ettikleri sorulara yanıt buldu.