Karabük Üniversitesi ve Ostim Teknik Üniversitesi Arasında Danışmanlık Hizmeti Sözleşmesi İmzalandı


Karabük Üniversitesi ile Ostim Teknik Üniversitesi arasında çevresel sürdürülebilirlik ve karbon yönetimi konularında danışmanlık hizmeti sözleşmesi imzalandı
 
Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü ile Ostim Teknik Üniversitesi arasında "Karbon Yönetimi Danışmanlık Hizmet Sözleşmesi" yapıldı. Karabük Üniversitesi, yapılan sözleşme ile Ostim Teknik Üniversitesinin tüm faaliyetleri sonucu oluşan karbondioksit ve sera gazı emisyonlarının envanterini hesaplayacak ve karbon ayak izini belirleyecek. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, iş birliği kapsamında Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek ile görüştü. Görüşmeye Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Oruç Önalan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Durdane Yılmaz Güven ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İsa Avcı eşlik etti.
 
Ostim Teknik Üniversitesinin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında detaylı bilgilerin verildiği görüşmede Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, iki kurum arasındaki iş birliğinin yenilikçi çözümler ve uygulamalar geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Görüşmenin ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Karbon Yönetimi Danışmanlık Hizmeti Sözleşmesini imzaladılar.




İmzalanan sözleşme kapsamında Ostim Teknik Üniversitesinin tüm faaliyetleri sonucu oluşan sera gazı emisyonlarının ölçülmesi ve raporlanması için sera gazı envanterinin tasarımı, geliştirilmesi, yönetimi, raporlanması ve doğrulanması, Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsünde görevli öğretim üyeleri tarafından yapılacak. 6 aylık Karbon Yönetimi Danışmanlık Hizmet Sözleşmesi, karbon ayak izinin azaltılmasına ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasına önemli katkı sağlayacak.